Bingosite keuze

De afgelopen jaren zijn er tientallen nieuwe bingosites opgericht en zijn er ook weer een aantal gesloten. Hoe maak je een keuze voor een bingosite? In deze keuzehulp beschrijven we een aantal factoren waar je sowieso op zou moeten letten. Ongeacht je ervarenheid of leeftijd!

Wat is een bingosite?

Een bingosite is een website op het internet waar je in een beveiligde omgeving tegen andere spelers bingo kan spelen. In feite fungeert de bingosite als de organisator van het bingo-evenement. Je maakt er een tegoed aan, koopt daar loten van en gebruikt de loten in een bingokamer. Bij winst van een prijs krijg je de geldprijs op je tegoed bijgeschreven. Het tegoed kan je vervolgens weer laten uitbetalen.

Bingosite voorbeeld

Wat is belangrijk voor de keuze van een bingosite?

Bezit van een vergunning

De Nederlandse Kansspelautoriteit geeft nog geen vergunningen uit om bingo op het internet te mogen aanbieden. De verwachting is dat dat per 1 januari 2021 kan plaatsvinden. Op dat moment is het aan te raden om alleen bingo te spelen bij een bingowebsite met een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Deze partij heeft € 800.000 moeten overmaken dat als een bankgarantie dient. Zie het als een extra zekerheid dat je je geld niet onverhoopt kwijt raakt. Ook kun je met eventuele klachten en bezwaren bij de toezichthouder aankloppen.

Betrouwbaarheid

Je wil je geld niet in een bodemloze put gooien of nooit meer weer zien. Wil je ook hier een gok mee nemen of ben je op zoek naar een betrouwbare bingosite? Voor velen is dat een ‘no-brainer’. Er zijn gelukkig een aantal indicatoren om te bepalen of een bingosite betrouwbaar is. Gebruik ten eerste een site die een bekende naam of merk heeft. Kies voor een site dat in Nederland gevestigd is en een Nederlandse vergunning heeft. Kijk op de website of de verbinding met een SSL certificaat beveiligd is. Als extra aandachtspunt kun je letten op gewonnen awards en keurmerken.

Veel spelers

Dit is een indicator dat specifiek voor online bingo van belang is en in mindere mate voor andere online spellen. Stel dat je plaatsneemt in een bingoruimte met slechts 5 spelers. Deze 5 spelers hebben ieders een lot van € 1. Met jou erbij kan de prijzenpot maximaal € 6 bedragen, ware het niet dat er een deel naar het huis gaat ter dekking van kosten. De prijzenpot zou groter zijn als er 500 spelers meedoen. De kans om te winnen wordt dan kleiner, maar de prijzen zijn wel groter. Ook eventuele gekoppelde jackpots zijn groter in omvang. Dit werkt als een vliegwiel, want de bingsite heeft dan meer mogelijkheden om leuke opwindende promoties aan te bieden.

Welke bingosites zijn er?

Momenteel is er geen enkele bingosite meer dat zich specifiek op Nederland richt. Dat is ook verboden op dit moment en daar houd men zich goed aan. De reden daarvoor is dat als men dat niet zou doen, men ook geen vergunning gaat krijgen. Het enige wat we de komende tijd dus nog kunnen doen is: afwachten..