Bingo Veiligheid

Online bingo is een fantastische vorm van entertainment! Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jij en je geld veilig blijven tijdens het spelen? Iedereen moet weten dat bij online bingo veiligheid voorop staat. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kan nemen om jezelf te beschermen.

Algemene bingo veiligheid

Zorg ervoor dat je op een thuisnetwerk een firewall en bescherming tegen malware en spyware inschakelt. Gebruik bij het spelen via de telefoon of tablet via openbare wifi altijd een veilige (https) verbinding bij het verbinden met een website.

Controleer de sitelicentie

Controleer altijd of de site een licentie heeft voor het aanbieden van online bingo voordat je geld stort of persoonlijke gegevens invult. Dit is tegenwoordig heel gemakkelijk te doen. Alle gelicentieerde sites moeten een klikbare link tonen naar de licentiegegevens.

Denk na voordat je een grote som stort

Het kan verleidelijk zijn om een ​​grote storting te doen om de grootste bonus te krijgen als de site een sappige welkomstbonus biedt. Lees voordat je dit doet zorgvuldig de opnamevoorschriften en inzetvereisten. Op die manier kom je erachter hoe gemakkelijk het is om je geld terug te krijgen. Dat is wel handig als je van gedachten verandert over de site en niet wil blijven spelen. Dat kan het geval zijn als je ineens privé een grote som geld nodig hebt.

Daarbij is het de vraag of je je geld terug krijgt als de bingosite ineens haar deuren sluit. Het komt gelukkig niet vaak voor dat grote bingosites de activiteiten beëindigen. In de afgelopen jaren is dat weleens gebeurd, maar destijds ontvingen alle spelers het tegoed terug. Het is dus waarschijnlijk dat je wordt terugbetaald of overgedragen aan een andere bingo-exploitant.

Privacy / veiligheidsbeleid van de site

Het modewoord van de 2020’s is privacy. Ook de bingosites verzamelen veel gegevens van jou: persoons-, transactie- en speelgegevens. Elke gerenommeerde bingosite legt in de algemene voorwaarden of in het privacy- en cookiebeleid uit hoe het de persoonlijke gegevens opslaat, verwerkt en beschermt. Dit is voor jou van belang, omdat slechte procedures bij de bingosite jou bloot stelt aan spammen of in het ergste geval identiteitsdiefstal.

Wachtwoordbeveiliging

Bingo VeiligheidJe bingorekening heeft echt geld, dus kies een wachtwoord dat niet gemakkelijk te raden is. Zwakke wachtwoorden bevatten de naam van je huisdier, “wachtwoord” of “bingorekening”. Gebruik geen wachtwoord voor een bingosite die hetzelfde is als het wachtwoord voor je bankrekening. Ook niet hetzelfde als het wachtwoord voor je e-mailaccount. Gebruik geen wachtwoord dat hetzelfde is als het antwoord op de beveiligingsvraag in één van uw andere accounts. Plaats geen vinkje in het vak met de tekst ‘onthoud mij’ als je op een gedeelde of openbare computer speelt. Als je wordt gebeld, gemaild of anderszins gecontacteerd door iemand die beweert van de bingosite geef dan nooit het wachtwoord. Verander het wachtwoord als je je zorgen maakt dat je wachtwoord niet meer veilig is.

Bewaken van persoonlijke informatie

Gebruik je echte naam nooit als gebruikersnaam en geef deze niet op in de chat. Verstrek ook zeker niet je adres, geboortedatum of telefoonnummer in de chat. Zelfs als je de persoon met wie je chat vertrouwt. Wie weet wie er nog meer op de loer ligt in de chatruimten om jouw informatie te gebruiken.