Bingo op mobiel

Jij wil natuurlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week de mogelijkheid hebben om bingo te spelen? Dan heb je het al gauw over bingo op mobiel, want je mobieltje heb je immers bijna altijd bij je. Meer in ieder geval dan je laptop, ipad of tablet. Als we het over mobiel bingo hebben, dan hebben we het over bingo spelen op een smartphone met een besturingssysteem Android of IOS van Apple.

Waar kan je bingo op mobiel spelen?

Bingo op mobielDat ligt eraan waar je voorkeur naar uit gaat: gratis of voor echt geld. Gratis bingospellen zijn op vele verschillende manieren te spelen.

Ten eerste kun je op een spelletjeswebsite een bingospel opzoeken en het spel spelen. Het nadeel daarvan is dat je niets opbouwt of beloningen krijgt. Het is een eenmalige tijdsinvulling.

Ten tweede kun je naar een online bingowebsite surfen om daar een gratis bingokamer op te zoeken. Normaal gesproken hoef je je niet eerst aan te melden, maar als dat wel het geval is dan is het ook geen ramp. Even je gegevens invullen en op de bevestigingsmail klikken. In de gratis bingokamer kun je soms ook nog piepkleine geldbedragen winnen. Daarmee kan je op een gegeven moment de echte bingokamer binnenstappen in de hoop op grotere prijzen.

Ten derde kun je een app downloaden. Daarvoor moet je je registreren, bijvoorbeeld met je Facebook account, en daarna direct spelen. Hier zijn de mogelijkheden groter met leukere beloningen als een andere achtergrond, meer loten tegelijk, verschillende kleuren dabbers, etc. De app onthoud de voortgang en je kunt steeds verder uitbreiden. Dat maakt het bingospel extra verslavend!

Voordelen van mobiel bingo

Het grote voordeel is eigenlijk al genoemd: de beschikbaarheid. De mobiel is de beste vriend van de mens geworden. De mobiel staat op hetzelfde tijdstip op, gaat mee naar het toilet, ligt ook op de bank en gaat op hetzelfde tijdstip naar bed. In de vele uren dat de mens met het mobieltje samen doorbrengen kan er ook een bingospelletje op een app gespeeld worden. Andere apparaten zijn niet altijd in de buurt, zoals een laptop dat alleen in de buurt is als men thuis of op het werk is.

Een ander voordeel is dat de mens gewend is aan het beeldscherm van de smartphone. Hij ligt lekker in de hand en de gebruiker bedient het mobiele apparaat met één hand.

Het laatste voordeel is de snelheid. Een mobiele telefoon staat altijd aan en is in een oogwenk ontgrendeld. Een druk op de app doet het bingospelletje starten en je bent “good to go”. Een laptop daarentegen moet eerst opnieuw opgestart worden en dat kost al snel minimaal een halve minuut. Daarna moet je nog inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, waarna het opstarten verder gaat..

Kleine nadelen

Een nadeel van een mobiel apparaat is meestal dat de schermgrootte beperkt is. Slimme innovatieve game ontwikkelaars gaan daar goed mee om en passen de layout daarop aan. Zodoende dat alleen de broodnodige knoppen en functies behouden blijven. Daardoor is alles nog goed zichtbaar. Een groter mobiel apparaat, zoals een tablet of Ipad, hebben grotere beeldschermen en zijn licht in gebruiken. Dit nadeel geldt dus niet voor de tablet of Ipad.

De beperkte batterijduur zonder opladen is ook bij velen een doorn in het oog. De bingo engine verbruikt meer energie met name als de helderheid van het scherm hoog staat. Dit kun je oplossen door de helderheid te verlagen, maar dat gaat weer ten koste van de spelbeleving en graphics.