Bingo Bonus

Bingo BonusAlle online bingorooms bieden een vorm van een bingo bonus aan om nieuwe klanten welkom te heten. Dit extraatje krijg je alleen als je nieuw bent. Voor bestaande klanten die bingo blijven spelen zijn er andere voordelen te behalen. Echter is de bingo bonus de meest lonende promotie van allemaal. Het werkt als volgt: je registreert en maakt een storting van het minimale bedrag. De online bingo room verdubbelt of verdriedubbelt de storting, zodat je twee keer of drie keer zoveel tegoed hebt. Het extra tegoed is bonustegoed.

Is het een gratis bonus?

In het leven is niets gratis! Zo ook de bingo bonussen niet. Ze zijn voordelig, maar uiteraard zijn er wel voorwaarden aan verbonden. Bij de gratis bingo aanbiedingen is het soms alleen maar nodig om jezelf te registreren en de email te verifiëren. Dan staat er direct bijvoorbeeld € 5 klaar. Geheel gratis, maar wel aan voorwaarden verbonden. Zo kun je niet direct uitbetalen, maar daarover later meer.
Hoezo geeft een bingosite dan een gratis bonus weg? Het is simpelweg een kosten-baten analyse van de bingosite. Adverteren op televisie, radio en geprinte media is duur. Geïnteresseerde spelers komen waarschijnlijk via Google toch wel op hun website terecht. Dan besteed de bingosite het geld liever om de speler bij het websitebezoek over de streep te trekken met een vorm van gratis speeltegoed. Zodoende zijn de marketingbudgetten kleiner.

Voorwaarden voor de Bingo Bonus

Dit zijn een aantal veelvoorkomende voorwaarden bij de bingo bonus op de eerste storting:

  • Leeftijd: ouder dan 18 jaar
  • Percentage: meestal 100% of 200% op de eerste storting
  • Maximaal bedrag: gemiddeld € 200
  • Free Spins: vaak tussen de 30 en 50 stuks
  • Inzetvereiste: overwegend 4 of 5 keer de storting + bonus

Eerst loten kopen, dan uitbetalen!

Het is misschien goed om even verder in te gaan op de inzetvereiste. Om te voorkomen dat je er direct met de winst uit free spins of de bingo bonus vandoor gaat heeft de online bingo room een inzetvereiste. Dit is heel gebruikelijk en de standaard in de iGaming industrie. Stel dat je € 100 stort en € 100 (100%) bonus krijgt. Je moet dan bijvoorbeeld voor een bedrag van € 800 (€ 200 x 4) loten kopen om te mogen uitbetalen. Eigenlijk om te kunnen uitbetalen, want anders is het technisch niet eens mogelijk. Voldoe je aan de inzetvereiste? Dan schrijft de bingoroom het tegoed van het Bonusgeld naar het Saldo.

Na welkomstbonus volgen reloadbonussen

De reloadbonus is een opvolgende bonus die je krijgt nadat je een tweede of opvolgende storting maakt. In de praktijk kan dat ook al de tiende of twintigste storting zijn. Reloadbonussen worden over het algemeen wekelijks of maandelijks aangeboden om het bingospel spannend te houden. Een andere reden is om niet teveel onderscheid te maken tussen nieuwe en bestaande spelers. Anders zouden heel veel spelers van bingoroom naar bingoroom hoppen om telkens weer als een nieuwe klant binnen te komen. De reloadbonus is meestal 50% minder lucratief als de welkomstbonus. Ook aan de reloadbonus zijn voorwaarden verbonden. Over het algemeen zijn dit dezelfde voorwaarden als bij de initiële online bingo bonus.